Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση της 15-6-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολύγυρος, 15/6/2011

Συνάδελφοι,

Σήμερα ο εμπορικός κόσμος του Πολυγύρου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, συμμετείχε στην πανελλήνια κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική της κατοχικής κυβέρνησης. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της πόλης μας, υψώσαμε το ανάστημα και την γροθιά μας και διαμηνύσαμε σε όλους πως συμμετέχουμε και εμείς στην αντίσταση ενάντια στα μέτρα που καταρρακώνουν το ηθικό του λαού, που διαλύουν τα τελευταία απομεινάρια της «πραγματικής» οικονομίας. Όλοι μας που ήρθαμε στην συγκέντρωση και κλείσαμε τα καταστήματα μας μπορούμε να πούμε πως κάναμε το ελάχιστο για το καλό όλων μας.

Όλοι λένε πως δεν αντέχουν άλλο. Πως φτάνει δεν πάει παρακάτω. Κάποιοι μένουν στα λόγια. Επέλεξαν την βόλτα, τον καφέ, την ευκαιρία για ψώνια σε κάποια άλλη πόλη. Κάποιοι άλλοι σήμερα έκλεισαν τα μαγαζιά τους, χρεώθηκαν τη μείωση του τζίρου (όποια και αν είναι αυτή με την πλήρη καταστροφή που επικρατεί στην αγορά), φορτώθηκαν τους μισθούς εργαζομένων, και προτίμησαν να κατεβούν με τους συναδέλφους τους αλλά και με όλο το ορθώς σκεπτόμενο κομμάτι του Ελληνικού λαού, και να ενώσουν την φωνή τους σε ένα «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ».

ΦΤΑΝΕΙ η εκμετάλλευση του Έλληνα επιχειρηματία από τα υπαλληλάκια των διεθνών (ΔΝΤ, Ε.Ε., Διεθνές Τραπεζικό Σύστημα, μεγαλοεπενδυτές), αλλά και των εγχώριων νταβατζήδων (Πρωθυπουργοί, Βο(υ)λευτές, Πρόεδροι της Δημοκρατίας, υπεύθυνοι-ανεύθυνοι, τράπεζες- τοκογλύφοι, κλπ)

ΦΤΑΝΕΙ πια το να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας με το λαμόγιο των διακρατικών συμφωνιών, τον καρεκλοκένταυρο που λυμαίνεται το δημόσιο κορβανά για να κάνει περιουσία γι' αυτόν και τα παιδιά του, το δημόσιο υπάλληλο που δεν τιμάει τον μισθό που παίρνει, τον φοροτεχνικό που επιβραβεύει την αλητεία με το να μην τιμωρεί τον φοροφυγά παίρνοντας και αυτός τη μίζα του.

ΟΧΙ «κύριοι» δεν τα φάγαμε μαζί. Εσείς τα φάγατε και εσείς να τα πληρώσετε. Εάν κάποιος από την τάξη των μικρομεσαίων εμπόρων έφαγε κι αυτός, μαζί σας στην φυλακή. Σε όσους έκλεψαν, άμεση δήμευση περιουσίας και να σαπίσουν στην φυλακή.

Η σημερινή πορεία έδειξε σε όλους πως δεν είναι όλοι βολεμένοι. Πώς δεν τα έφαγαν όλοι. Πως ο Πολύγυρος δεν είναι η πόλη της μιζέριας και του βολέματος αλλά μια πρωτεύουσα με προοδευτικούς ανθρώπους που διεκδικούν και απαιτούν η φωνή τους να γίνει ακουστή.

Το ΔΣ της Ένωσης Ελευθέρων Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Κεντρικής Χαλκιδικής θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία. Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους συμμετείχαν μαζί μας στην συγκέντρωση και την πορεία, και ειδικά τα άτομα από την Λαϊκή Συνέλευση που γίνεται στο Δημαρχείο της πόλης μας.

Θέλουμε να υποσχεθούμε πως σαν ΔΣ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την φωνή των επαγγελματιών του Πολυγύρου όσο πιο δυνατή γίνεται και θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για όποια μελλοντική κίνηση γίνει η οποία θα κινηθεί προς την κατεύθυνση του να:


 

  1. Βγει από το τέλμα το κράτος μας.
  2. Να πιεστεί η πολιτική ηγεσία αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να κυβερνήσει με γνώμονα το καλό της πατρίδος, να παραδώσει τη διακυβέρνηση σε άξιους, ακομμάτιστους και ηθικούς ανθρώπους με γνώμονα το συμφέρον όλων μας συνολικά και όχι κάποιας τάξης εις βάρος των υπολοίπων.
  3. Να γυρίσει σε όλους τους Έλληνες η παλιά μας περηφάνια και αισιοδοξία με στοχευμένες αποφάσεις προς την κατεύθυνση της πραγματικής ανάπτυξης με έμφαση στην ενδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας.
  4. Να δημιουργηθεί ένα σταθερό και αξιοκρατικό φορολογικό περιβάλλον, ώστε και οι νέοι να έχουν ελπίδα να επενδύσουν σε καινοτόμες ιδέες αλλά και επιτέλους να δοθούν κίνητρα για να αρχίσουμε να παράγουμε και να αναπτυσσόμαστε χωρίς δεκανίκια και δανεικά που χρυσοπληρώνει η τωρινή και οι επόμενες γενιές.
  5. Να δοθούν κίνητρα στην νεολαία μας για να μείνει στην Ελλάδα, να δημιουργήσει και να δουλέψει εδώ, γιατί χωρίς αυτούς δεν έχουμε μέλλον.
  6. Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που παρέχει τον πλούτο που παράγουμε εμείς (εργοδότες και εργαζόμενοι) σε τάξεις ανθρώπων που το μόνο τους προσόν είναι πως ψήφισαν τον τάδε ή τον δείνα πολιτικάντη.
  7. Να φύγει η σαπίλα από την χώρα και από κάθε τομέα της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής.

Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Μακριά από κόμματα και μικροσυμφέροντα. Το συμφέρον όλων μας είναι να αλλάξουμε με τρόπο που θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς, πιο παραγωγικούς αλλά και πιο ελεύθερους, γιατί μπροστά στον τραπεζίτη όταν ζητιανεύεις για λεφτά, μόνο ελεύθερος δεν είσαι.


 


 


 

Όλοι μαζί θα σώσουμε την πατρίδα.

Όλοι μαζί θα διώξουμε την σαπίλα.

Όλοι μαζί για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.


 

Σας ευχαριστούμε θερμά,


 

Ο Πρόεδρος                                Η Γραμματέας


 


 

Στράτος Παπαδημητρίου                        Χαρούλα Όρη


 

ΥΓ Μπήκαμε στον πειρασμό να αναφέρουμε ονομαστικά τους ελάχιστους που δεν συμμετείχαν. Δεν το κάνουμε γιατί όλοι είναι χρήσιμοι στον αγώνα. Αλλά δεν γίνεται να μην αναρωτηθούμε: Πόσα εκατομμύρια κερδίσατε αυτές τις τρεις ώρες; Έκλεισε όλος ο Πολύγυρος τα μαγαζιά του, έκλεισε το ένα πολυκατάστημα (λόγια δεν λέμε για το άλλο) εσείς που δεν κλείσατε ήσασταν σε χειρότερη κατάσταση από εμάς; Με αυτά που βγάλατε χορτάσατε και λύσατε το οικονομικό σας πρόβλημα; Αν ναι, χαλάλι σας. Αλλά χωρίς να σπάσουμε αυγά συνάδελφοι, ομελέτα δεν γίνεται. Θα σας δούμε την άλλη φορά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου