Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής

Τοποθετήθηκαν αρχές Σεπτεμβρίου τα φωτοβολταϊκά στοιχεία στη στέγη του κτιρίου του επιμελητηρίου Χαλκιδικής.


Η σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί στις 5 Ιουλίου 2011, μεταξύ του επιμελητηρίου Χαλκιδικής και της εταιρίας του κ. Νέτσικα Ναούμ(Wattal) για τα σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καινοτόμων τεχνολογιών.

 Η συγκεκριμένη εταιρία ανέλαβε μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε το επιμελητήριο Χαλκιδικής, την προμήθεια και εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού σταθμού συνδεμένου με το δίκτυο της ΔΕΗ, ονομαστικής ισχύος 10.00 kWp στη στέγη του κτιρίου του επιμελητηρίου στον Πολύγυρο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα.... τριάντα ένα χιλιάδες ευρώ και η δαπάνη θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του επιμελητηρίου.
Το κτίριο του επιμελητηρίου θα ηλεκτροδοτείται μέσω των φωτοβολταϊκών και το υπόλοιπο ηλεκτρικό ρεύμα θα πωλείται στη ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιώργος Γκιλής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη υπενθυμίζοντας ότι το επιμελητήριο γίνεται το πρώτο δημόσιο κτίριο στο νομό και το πρώτο επιμελητήριο στην Ελλάδα που τοποθετεί φωτοβολταϊκό σταθμό στους χώρους του. «Εξοικονομούμε ενέργεια και χρήμα δίνοντας το παράδειγμα της πράσινης ενέργειας και του σεβασμού προς το περιβάλλον» τόνισε ο κ. Γκιλής.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Σχόλιο Ένωσης: Μία αξιέπαινη κίνηση κατά την γνώμη μας, μιας και πρέπει όλοι μας να κάνουμε κινήσεις προς μια πιο οικολογική και γιατί όχι οικονομική πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου