Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Η Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής, συγκάλεσε τα μέλη της σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 με θέμα την ενημέρωση για την φοροκαταιγίδα που ξεσπά στον Εμπορικό Κόσμο της Ελλάδας.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
    1. Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης
    2. Έκτακτο τέλος επιτηδεύματος
    3. Έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας
Στην συνέλευση παρεβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής και του Συλλόγου Λογιστών οι οποίοι ενημέρωσαν τα μέλη και το ΔΣ της Ένωσης, ο καθένας από την πλευρά του για τις νομικές και φορολογικές συνέπειες σε περίπτωση άρνησης πληρωμής ή τις πιθανές νομικές διεξόδους για την διεκδίκηση της επιστροφής των καταβληθέντων φόρων σε περίπτωση που τα δικαστήρια τους κρίνουν αντισυνταγματικούς.
Η συζήτηση ήταν διεξοδική και αναλύθηκαν όλες οι πιθανές επιλογές που έχουμε οι επιχειρηματίες και η ενημέρωση ήταν όσο το δυνατόν πιο πλήρης και από νομικής και από φορολογικής πλευράς.
Η Συνέλευση αποφάσισε πως τα επιπλέον χρέη είναι μια θηλιά στην μικρομεσαία επιχειρήση και πως δεν είναι εφικτό για την μικρομεσαία τάξη να ανταπεξέλθει στα οικονομικά βάρη που καθημερινά προστίθενται από την κυβέρνηση.
Ετσι αποφασίστηκε η συμμετοχή του Εμπορικού Κόσμου του Δήμου Πολυγύρου στις απεργειακές κινητοποιήσεις της 19ης Οκτωβρίου και εξουσιοδοτήθηκε το ΔΣ για τον σχεδιασμό περαιτέρω κινητοποιήσεων σε συννενόηση και με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς του Δήμου.
Τέλος, αποφασίστηκε η σύνταξη ψηφίσματος που θα παραδοθεί στους βουλευτές του Νομού, για να τους προτρέψει να δράσουν προς όφελος των πολιτών της περιοχής και της χώρας, και όχι με γνώμονα το συμφέρον των δανειστών και της τρόικας.



Για το ΔΣ




Ο Πρόεδρος
Η Γεν. Γραμματέας
Στράτος Παπαδημητρίου Χαρούλα Όρη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου