Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Και κερατάδες και δαρμένοι!


Δεν έχει τέλος η διάλυση αυτού του κράτους και η ταλαιπωρία των πολιτών. Τις τελευταίες ημέρες στις εφορίες επικρατεί το αδιαχώρητο από φορολογούμενους οι οποίοι πήραν το χαρτί της έκτακτης εισφοράς για να πληρώσουν την πρώτη δόση ή εφάπαξ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, την Παρασκευή δηλαδή.
Πάει ο κόσμος, λοιπόν ο οποίος διαπιστώνει λάθη στο εκκαθαριστικό. Σε πολλές περιπτώσεις η εφορία έχει βάλει στα εισοδήματα το εφάπαξ που μπορεί να πήρε κάποιος ή κάποιο έκτακτο ποσό, όπως αποζημιώσεις λόγω απόλυσης.
Σύμφωνα με το νόμο αυτά τα χρήματα δεν προσμετρώνται στο εισόδημα ώστε να βγει ο τελικός φόρος, ωστόσο, από λάθος η εφορία το έχει βάλει αυξάνοντας το ποσό που πρέπει να πληρωθεί. Όταν λοιπόν πηγαίνει κάποιος στη εφορία για να διορθώσει τα λάθη οι εφοριακοί του λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τη διόρθωση διότι δεν έχουν… λογισμικό.
Και τι θα κάνουμε, λένε οι φορολογούμενοι; Aκούστε τώρατο απίστευτο: Οι εφοριακοί τους λένε ότι έχουν δύο επιλογές. Η πρώτη να πληρώσουν τον αυξημένο και λανθασμένο φόρο και στη συνέχεια στο… μέλλον να διεκδικήσουν τη διαφορά.
Και η δεύτερη επιλογή να μην πληρώσουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας περιμένοντας πότε θα γίνει η διόρθωση αλλά πληρώνοντας τις προσαυξήσεις που ανέρχονται σε 1% το μήνα. Και κερατάδες δηλαδή και δαρμένοι.
Μήπως ο κ. Βενιζέλος να αφήσει λίγο της σωτηρία της χώρας και να ασχοληθεί με τα μικρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου