Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τι κανουν ρε οι κουτόφραγκοι... Α ρε Βενιζέλο πάνε να τους κάνεις ανθρώπους

"Πάγωμα των φόρων  για τα ακίνητα στην Μ. Βρεττανία
akinita
Την ανακοίνωση ότι «παγώνουν» οι φόροι για τα ακίνητα για την περίοδο 2012/13, αναμένεται να εκδώσει αύριο ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζορτζ Όζμπορν. Το μέτρο θα στοιχίσει περίπου 805 εκατ. λίρες και θα απαλλάξει τα νοικοκυριά από τα έξοδα για τις τοπικές υπηρεσίες.
«Ήθελα να βοηθήσω τις οικογένειες και τους συνταξιούχους όσον αφορά την καθημερινότητα, το κόστος ζωής», είπε ο Όσμπορν στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος στο Μάντσεστερ.



Ο υπουργός Οικονομικών πάντως δέχεται επικρίσεις από το εσωτερικό του κόμματός του διότι δεν έχει παρουσιάσει μια συνεκτική στρατηγική για την ανάπτυξη, την ώρα που εντείνονται οι ανησυχίες ότι η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και η οικονομική πολιτική του συνασπισμού πλήττει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι εάν η ανάπτυξη μειωθεί αυτό θα εκτροχιάσει το σχέδιο μείωσης του ελλείμματος, αλλά η κυβέρνηση επιμένει ότι η πολιτική της δεν θα αλλάξει.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Συντηρητικών το "πάγωμα" των φόρων που σχεδιάζει ο Όσμπορν θα εξοικονομήσει κατά μέσον όρο 72 λίρες ανά νοικοκυριό. Η κυβέρνηση θα καλύψει με τα διαθέσιμα κεφάλαια μια αύξηση των δημοτικών φόρων κατά 2,5% και την αύξηση της χρηματοδότησης της αστυνομίας και της πυροσβεστικής κατά 3%.

ΠΗΓΗ: marketbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου