Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Ψήφισμα ΕΣΕΕ για την απεργία


ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42, 105 63 ΑΘΗΝΑ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και η Γενική Συνομοσπονδία των Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, ΕΣΕΕ & ΓΣΕΒΕΕ, συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2011, με κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων όλης της χώρας και παρουσία στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Κεντρικό αίτημα της ελληνικής μεσαίας επιχειρηματικότητας είναι ο τερματισμός της καθοδικής και επικίνδυνης για την οικονομία και κοινωνία υφεσιακής πορείας της χώρας, η οποία δημιουργεί και  παράγει λουκέτα, ανεργία, φτωχοποίηση, διευρυμένα ελλείμματα και ακόμα μεγαλύτερα χρέη.
Η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας, την ύφεση, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επανεκκίνηση της οικονομικής και επενδυτικής δραστηριότητας των Μικρών επιχειρήσεων (της «πραγματικής» οικονομίας), που αποτελούν την «ραχοκοκαλιά της απασχόλησης» σε Ευρώπη και Ελλάδα. Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα σήμερα, με τα προαναγγελλόμενα νέα μέτρα υπερφορολόγησης και τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των εισοδημάτων καταναλωτών και επιχειρηματιών (ΦΠΑ - έμμεσοι φόροι - κατάργηση αφορολόγητου ορίου και εκπτώσεων φόρου) επενδύσεις από και προς τις μικρές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, δηλώνουν για ακόμη μία φορά την αντίθεσή μας στα νέα μέτρα που θα οδηγήσουν σε πρωτοφανή συρρίκνωση της επιχειρηματικής δράσης. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αρθρώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς και οικονομίας.  Στο πλαίσιο αυτό, οι Πρόεδροι & μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ θα καταθέσουν το παρόν ψήφισμα στο Προεδρείο της Βουλής, στο οποίο συμπυκνώνονται οι απόψεις και οι προτάσεις της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. 
Έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες:
Ø   Δεν λέμε όχι στις μεταρρυθμίσεις για τον εξορθολογισμό του κράτους.
Ø   Δεν λέμε όχι στην προσπάθεια για νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών.
Ø   Δεν λέμε όχι σε μια βιώσιμη και οριστική  λύση για τη σωτηρία της χώρας μας.
Ø   Λέμε, όμως, όχι στον τρόπο που η Τρόικα σχεδιάζει και επιβάλλει μέτρα αγνοώντας βασικά δεδομένα της ελληνικής  κοινωνίας.
Ø   Λέμε όχι στο άρθρο 37 και τον απόλυτο ευτελισμό της μισθωτής εργασίας.
Ø   Λέμε όχι στην υπερφορολόγηση που έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση και τους Έλληνες στην πτώχευση και τη δήμευση της περιουσίας τους.
Ø   Λέμε όχι στην καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας και τον αφανισμό της μεσαίας παραγωγικής τάξης.
Ø   Λέμε όχι στην υποβάθμιση της υγείας, της παιδείας και της ασφάλειας.
Ø   Λέμε όχι στην διάλυση της Μμε επιχειρηματικότητας και σε κάθε διάθεση αποδιάρθρωσης και αφελληνισμού σημαντικών κλάδων.


Με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν παραιτούμαστε του δικαιώματός μας να εκφράσουμε τις έντονες ανησυχίες μας για την τροπή που έχουν λάβει οι οικονομικές εξελίξεις.
Γι’ αυτό:
Καταγγέλλουμε την προπαγανδιστική λογική του κοινωνικού αυτοματισμού.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στη διαρκώς επιχειρούμενη τεχνητή πρόκληση και διέγερση αντανακλαστικών, μέσω της στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων, τακτική αποπροσανατολιστική από τα πραγματικά προβλήματα.
Καλούμε τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας να μην υποκύπτουν σε εκφοβισμούς, ψευδοδιλήμματα και προπαγανδιστικές διακηρύξεις απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Δεσμευόμαστε να εξακολουθήσουμε να αρθρώνουμε δυναμικό και διεκδικητικό λόγο, πρωτοστατώντας σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης και υποστήριξης με κάθε τρόπο όλων αυτών που υφίστανται τις συνέπειες μιας κρίσης για την οποία ουδόλως ευθύνονται.
Αναλαμβάνουμε στοχευμένες δράσεις, ανάλογα με τις εξελίξεις και τις αντίστοιχες ανάγκες της κοινωνίας.
Ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση και από όλα τα κόμματα να ακούσουν τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών για επιβίωση και την πλήρη αντίθεση των υγειών κοινωνικών δυνάμεων του τόπου στην ασκούμενη πολιτική των σκληρών οικονομικών μέτρων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Πρόεδροι & μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ θα καταθέσουν το παρόν ψήφισμα στο Προεδρείο της Βουλής, με το οποίο προτείνουν:

Έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, εργοδότες ενώνουμε την φωνή μας

Όχι σε βαθύτερη ύφεση
Όχι σε νέα φορολογικά βάρη

Ναι στην αυθεντική ανάπτυξη
Ναι σε μια παραγωγική Ελλάδα


Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου