Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Forologoumenos.gr

image

Ο Σύλλογός μας, έχει εγκαινιάσει και -από την έναρξη της λειτουργίας του- εφαρμόζει μία πολιτική πλήρους διαφάνειας στη λειτουργία του. Σε αυτή την πολιτική διαφάνειας, εντάσσονται και όλα τα δικόγραφα στα οποία ο Σύλλογός μας, κατά καιρούς, εμπλέκεται.

Στα πλαίσια της πρακτικής αυτής, δημοσιεύουμε αμέσως κάθε νομικό κείμενο που καταθέτουμε, είτε αυτό αποτελεί μία μηνυτήρια αναφορά, είτε μία αίτηση ακύρωσης προς κάποιο ανώτατο δικαστήριο.
Πέραν από τους λόγους διαφάνειας ενός Συλλόγου που προσδοκά να γίνει αποδεκτός από όσο το δυνατό ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας, η πρακτική αυτή βοηθά τους πολίτες να μαθαίνουν πώς ακριβώς δίδονται οι “μάχες” εναντίον τυχόν άδικων ή παράνομων μέτρων ή πράξεων της δημόσιας διοίκησης ή άλλων φορέων ή προσώπων, ενώ παράλληλα “εκπαιδεύει” τους πολίτες σε νομικά ζητήματα της δημόσιας διοίκησης και τους δείχνει ότι, αυτοί, οι πολίτες, έχουν το δικαίωμα να εξετάσουν οτιδήποτε τους αφορά και ακόμη και να το αμφισβητήσουν.

Παράλληλα, η πρακτική της δημοσιοποίησης των δικογράφων στα οποία εμπλέκεται ο Σύλλογος, συσπειρώνει κοντά μας, όλο και περισσότερους νομικούς, οι οποίοι, συμβάλλοντας στον κοινωνικό αγώνα μας, συχνά εκφράζουν την άποψή τους και με τον τρόπο αυτό, μας βοηθούν στο να αντιμετωπίσουμε πληρέστερα μία υπόθεση. Και βεβαίως, τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Όπως θα θυμάστε, στις 29 Αυγούστου 2011, ο Σύλλογός μας, πρώτος απ’ όλους τους φορείς, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης κατά του τέλους επιτηδεύματος (δείτε το κείμενο της αίτησης). Η αίτηση αυτή, εισήχθη επειγόντως στην Ολομέλεια του Συμβουλίου και θα συζητηθεί (εκδικασθεί) την προσεχή Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011.

Σύμφωνα με τους κανόνες της διοικητικής δικονομίας, οι δύο πλευρές, έξι μέρες πριν από τη συζήτηση, κατέθεσαν τα υπομνήματα με τις προτάσεις και τις απόψεις τους (δηλαδή, τα βασικά επιχειρήματα που εκθέτουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους).

Στον παρακάτω σύνδεσμο, δημοσιεύουμε το υπόμνημα που κατέθεσε προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενόψει της μεθαυριανής συζήτησης, το Ελληνικό Δημόσιο. (Δείτε το σύνδεσμο).
Έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, θα δημοσιεύσουμε και το υπόμνημα του Συλλόγου μας.

Ευχαρίστως θα φιλοξενήσουμε στο site μας, απόψεις νομικών επί των επιχειρημάτων του Ελληνικού Δημοσίου, τις οποίες βεβαίως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και στη φάση "αντίκρουσης" των επιχειρημάτων του Δημοσίου.


Δείτε το Υπόμνημα του Συλλόγου ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ προς το Συμβούλιο της Επικρατείας

Από το site Forologoumenos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου