Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΕΟΠΥΥ και δουλειές του ποδαριού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής διαπίστωσε πως οι πρώτες 20 ημέρες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ και ο νέος τρόπος συνταγογράφησης είναι ένα από τα πλέον λαμπρά παραδείγματα της ανοργανωσιάς και της έλλειψης προγραμματισμού που μαστίζουν τον τομέα της διοίκησης του κράτους μας. Δυστυχώς για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν κάνεις κάτι (όσο και να είναι προς την σωστή κατεύθυνση) αν δεν το προγραμματίσεις και δεν το σχεδιάσεις σωστά, θα καταλήξει να γυρίσει μπούμεραγκ.
 
Μετά από τις πρώτες 20 ημέρες λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ είναι πλεόν πασιφανές, σε όλους, πλην της κυβέρνησης, πως είναι κακοσχεδιασμένο και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Το 90% των ασφαλισμένων είναι υποχρεωμένο να επισκέπτεται τους ίδιους γιατρούς, και δυστυχώς δεν καταφέρνει ποτέ να εξυπηρετηθεί. Πλέον, δικαιούμαστε να αρρωστήσουμε μόνο Δευτέρα, άντε και το πολύ Τρίτη το πρωί, αν θέλουμε να κάνουμε χρήση της ασφάλειας που (χρυσό)πληρώνουμε, μιας και μόνο οι πρώτοι 50 ασθενείς έχουν δικαίωμα δωρεάν περίθαλψης. Με αυτό το μέτρο έρχεται σε δύσκολη θέση όχι μόνον ο ασθενής, αλλά και ο γιατρός που θα αναγκαστεί να ζητήσει χρήματα, αν έχει περάσει το όριο των 50 επισκέψεων. Η σειρά δεν μπορεί να παραβιαστεί, γιατί οι εξετάσεις και οι συνταγές είναι πλέον ηλεκτρονικές και οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι όλη την κίνηση του ιατρείου τους να τη στέλνουν στον ΕΟΠΥΥ κάθε εβδομάδα.

Η Ένωση Ελευθέρων Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Πολυγύρου και Κεντρικής Χαλκιδικής ζητά τα ακόλουθα:

1. Να μην υπάρχει το πλαφόν των 50 επισκέψεων ανά εβδομάδα στους συμβεβλημένους ιατρούς
2. Για καλύτερη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, αλλά και για να μην απασχολούνται οι ιατροί μόνο για αντιγραφές συνταγών, να δημιουργηθεί ένα ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ στο χώρο του ΙΚΑ, υπό την επίβλεψη κάποιου ιατρού, όπου θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι και δε θα αναγκάζονται να πληρώνουν σε γιατρούς για την αντιγραφή μιας συνταγής.
3. Πραγματική εξυπηρέτηση με γνώμονα τον ασφαλισμένο και όχι τις επιταγές της τρόικας.
4. Σε περίπτωση που το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει την πρωτοβάθμια περίθαλψη να μας απελευθερώσει από την υποχρέωση να τροφοδοτούμε τα αχόρταγα του ταμεία, με χρήματα για υπηρεσίες που δεν λαμβάνουμε.
Αυτές είναι προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του Συστήματος και μπορούν να εξυπηρετήσουν άμεσα τους ασφαλισμένους. Εδώ είμαστε για να βλέπουμε τις όποιες στρεβλώσεις που μπορεί να υπάρχουν και να μπορούμε να δίνουμε λύσεις προς όφελος όλων των ασφαλισμένων.


Ο Πρόεδρος





Στράτος Παπαδημητρίου


ΥΓ: Αν τα παραπάνω αιτήματα δεν μπορούν να γίνουν πράξη, μπορούμε και εμείς να θέσουμε πλαφόν στα χρήματα που θα επενδύουμε στην επιχείρησή μας. Πχ, πρώτα το νοίκι, οι επιταγές, οι μισθοί, ο δικός μας μισθός, και αν περισέψει κάτι, να πληρώνουμε και το ΤΕΒΕ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου