Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42, 105 63 ΑΘΗΝΑ

                           
                        Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2012


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΕΕ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΡΚΙΔΗ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


"Μπορούμε να ελπίζουμε από το νέο δάνειο και το κούρεμα του χρέους, δεν μπορούμε, όμως, να πανηγυρίζουμε για την επιτήρηση και τις εγγυήσεις. Δανειστήκαμε χρόνο και ελπίδα  και συμφωνήσαμε τους όρους  οικονομικής παράδοσης και ασφυκτικής εποπτείας της χώρας μας για να μην χρεοκοπήσουμε ατάκτως.
Από τη συμφωνία σίγουρα σώθηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι  δανειστές μας και  το τραπεζικό σύστημα αλλά παραμένει αβέβαιο εάν θα σωθεί τελικά και η ελληνική οικονομία.
Στο  νέο  Μνημόνιο  κρύβονται πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας για την ελληνική κοινωνία, πολλές θυσίες και αβέβαιο αποτέλεσμα. Οι  αναφορές στην ανάπτυξη και στην πραγματική οικονομία που  είναι οι παράμετροι των  υπολογισμών βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δεν μας ενθαρρύνουν να πιστέψουμε ότι το 2020 το χρέος μπορεί να μειωθεί στο 120%, ιδιαίτερα εάν  η ύφεση συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.
Οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουμε ότι δεν θα αντέξουμε για πολύ με τις σημερινές συνθήκες, όμως  παλεύουμε  να παραμείνουμε ζωντανοί  και θέλουμε να πιστέψουμε ότι  ο νέος μαραθώνιος που μας ζητούν να τρέξουμε θα  έχει τερματισμό".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου