Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ


 Ένα αύριο με μέλλον και προοπτική, πέρα από τις ψευδείς και καθησυχαστικές υποσχέσεις,  αναμένουν  οι Έλληνες πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η ψήφος που έριξαν οι Έλληνες κατ’ άλλους μεταφράζεται ως οργισμένη, κατ’ άλλους ψήφος τιμωρίας, ή ψήφος κατά του δικομματισμού και της αλαζονείας. Ένα, όμως, είναι το σίγουρο. Ότι οι πολίτες αυτού του τόπου, που τα τελευταία χρόνια υπερβαίνουν καθημερινά τα όρια τους, οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κατεβάσει ρολά, οι άνεργοι που υπάρχουν, πλέον, σε κάθε ελληνική οικογένεια, οι νέοι που αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον στην Ελλάδα, την επομένη των εκλογών, ζητούν από το πολιτικό σύστημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της εθνικής του ευθύνης.

Έχουν την απαίτηση από τους πολιτικούς που ψήφισαν είτε συνειδητά, είτε εν βρασμώ ψυχής, να διαχειριστούν το εκλογικό αποτέλεσμα με βασικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Και το εθνικό μας συμφέρον σε καμία περίπτωση δεν επιτυγχάνεται με απλές συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών και δηλώσεις ότι «αδυνατούμε να συνεργαστούμε» ή «δεν αποδεχόμαστε την ανοχή τους…».

Το εθνικό μας συμφέρον επιβάλλει οι πολιτικές δυνάμεις που μπήκαν στη Βουλή να «παιδευτούν», να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό και να αγωνιστούν από κοινού για ένα καλύτερο αύριο αυτού του τόπου, παραμερίζοντας τις όποιες επιμέρους θέσεις και διαφωνίες έχουν.
Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι κοινωνία και οικονομία έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και δεν αντέχουν άλλους πειραματισμούς.
Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ο Έλληνας ψηφοφόρος τους επέλεξε για να κυβερνήσουν, (εκτός ελαχίστων) και όχι για να πετούν αετό η να συνεχίζουν να πετροβολούν…
Η χώρα έχει ανάγκη Κυβέρνησης. Κυβέρνησης που θα διασφαλίζει ένα μίνιμουμ σταθερότητας. Κυβέρνησης που θα διαχειριστεί σοβαρά και υπεύθυνα την κατάσταση και θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, στην πάταξη της διαφθοράς, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, στην αύξηση των επενδύσεων και των αναπτυξιακών μέτρων, στην αύξηση της απασχόλησης και στην καταπολέμηση της ανεργίας, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στην Ελλάδα και στους Έλληνες.  Σε αντίθετη περίπτωση, φοβόμαστε ότι θα την πληρώσουμε όλοι μας. Και πολίτες και πολιτικοί…


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                     8/5/2012
Με την παράκληση να δημοσιευτεί ή να μεταδοθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου