Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δεν έχουν τον Θεό τους: Παίρνουν πίσω την εξαγγελία για ταχεία επιστροφή του ΦΠΑ!!!

Με μια εγκύκλιο λίγων σειρών το υπουργείο Οικονομικών βάζει (προσωρινά;) «ταφόπλακα» στις κυβερνητικές εξαγγελίες για ταχεία επιστροφή του ΦΠΑ από το δημόσιο σε ιδιώτες.

Ενώ προ μηνός μόλις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου είχε ανακοινώσει ότι πλέον η επιστροφή ΦΠΑ θα γίνεται μέσα σε 60 μέρες από την ημέρα υποβολής των περιοδικών ή εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ...
και πως προσωρινός έλεγχος -πριν επιστραφεί ο φόρος- θα διενεργείται μόνο σε περιπτώσεις που η επιστροφή υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ (ή αν προκύπτουν ενδείξεις φοροδιαφυγής της επιχείρησης ή του επαγγελματία), μια άλλη εγκύκλιος έρχεται μετεκλογικά και –με την υπογραφή διευθύντριας του υπουργείου- βάζει τέρμα στις προσδοκίες.

Σε λιτό ύφος, η νέα εγκύκλιος του υπουργείου (2.5.2012) «ξεκόβει» πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί η προηγούμενη απόφαση (2.4.2012) του κ. Οικονόμου. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, για την υλοποίηση της απόφασης αυτής απαιτείται έκδοση νέας υπουργικής απόφασης! Και τονίζει πως «έως ότου εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση» πρέπει να εφαρμόζονται οι ...παλαιές αποφάσεις.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με το protothema.gr, μέχρι να ξεκαθαρίσει το μετεκλογικό τοπίο στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, για να μπορεί ένας υπουργός να υπογράψει και τη σχετική απόφαση, θα ισχύει το «παλαιό καθεστώς» το οποίο προβλέπει:

• Eπιστροφή πιστωτικού υπολοίπου Φ.Π.Α. μέχρι 30.000 ευρώ γίνεται χωρίς έλεγχο
• Επιστροφή πιστωτικού υπολοίπου Φ.Π.Α. άνω των 30.000 ευρώ γίνεται μετά από διενέργεια προσωρινού ελέγχου, ή τακτικού έλεγχου

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ξεπερνάνε τα 6,3 δισ. ευρώ έχοντας αυξηθεί κατά 602 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους. Την ίδια ώρα οι εκκρεμείς επιστροφές ΦΠΑ υπολογίζονται στα 3 δισ. ευρώ, με περίπου 1 δισ. ευρώ να αφορά στις υποθέσεις που έχουν ελεγχθεί άρα είναι δυνατή η άμεση επιστροφή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
Σχόλιο Ένωσης: Όχι ότι δεν το περιμέναμε από το κράτος μαφιόζο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου