Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Επιχείρηση - ''σκούπα'' της αστυνομίας - Κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα προϊόντα (Φωτογραφίες) Halkidikifocus.gr

katesxmena 2
Χιλιάδες λαθραία αντικείμενα που θα διοχετεύονταν στις παραλίες κατέσχεσε η αστυνομία στη Χαλκιδική στο πλαίσιο επιχείρησης – «σκούπα» στα Ν. Φλογητά και τα Ν. Πλάγια. Το τμήμα δίωξης λαθρομεταναστών συνέλαβε 59 άτομα, από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Νιγηρία που θα πωλούσαν τα συγκεκριμένα προϊόντα και για τα οποία εξετάζεται αν διέμεναν νόμιμα στη χώρα.
Οι συλληφθέντες διέμεναν σε παραλιακά σπίτια στα δύο χωριά και ο συνωστισμός που παρατηρούνταν σε αυτά κίνησε τις υποψίες των κατοίκων που επικοινώνησαν με την αστυνομία, η οποία σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία του δήμου Ν. Προποντίδας προχώρησαν σε συντονισμένη επιχείρηση και κατάφεραν τις συλλήψεις των αλλοδαπών.
Στο στόχαστρο έχουν μπει και αυτοί που νοίκιαζαν τα σπίτια στους μετανάστες και εξετάζεται ο ρόλος τους. Στα συγκεκριμένα σπίτια βρέθηκε και κλιμάκιο της διεύθυνσης υγιεινής προκειμένου να διαπιστώσει παραβάσεις δεδομένου του συνωστισμού που παρατηρήθηκε.
katesxmena 2
Ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής, Κώστας Παπουτσής συγχάρηκε το τμήμα δίωξης και τη δημοτική αστυνομία και τόνισε ότι στόχος της αστυνομίας είναι να υπάρξει συνέχεια στις συλλήψεις ώστε «να σταματήσει η μάστιγα του παράνομου εμπορίου». «Με τη διάθεση αυτών των προϊόντων στην αγορά χάνονται πολύτιμοι φόροι από το κράτος και οδηγούνται σε μαρασμό τα νόμιμα καταστήματα», υπογράμμισε ο κ. Παπουτσής.
katesxmena 2
Αργυρή Μαγγλάρη για το Halkidikifocus.gr

Σχόλιο Ένωσης:  Τα συγχαρητήρια μας στην Αστυνομική Διεύθυνση και σε όσους πήραν μέρος σε αυτήν την Επιχείρηση.  Επίσης Μπράβο και στους πολίτες οι οποίοι βοήθησαν στην εξουδετέρωση ενός από τους πολλούς πυρήνες φοροδιαφυγής και παρανομίας στον νομό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου