Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Γαλλία: Υπερψηφίστηκε η επιβολή φόρου 75% στα πολύ υψηλά εισοδήματα

ImageΤο γαλλικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση Ολάντ για επιβολή φορολόγησης με συντελεστή 75% των πολύ υψηλών εισοδημάτων.

Ο φόρος θα επιβληθεί στα εισοδήματα που υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ κατ' έτος και κατά φορολογούμενο και θα ισχύσει για δύο χρόνια. Ο αριθμός φορολογουμένων που αναμένεται να πληρώσουν κατά μέσο όρο 140.00 ευρώ ετησίως υπολογίζεται στα  1.500 άτομα.

Ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ διαβεβαίωσε ότι η φορολόγηση είναι νόμιμη, τονίζοντας ότι «ο καθένας πρέπει να συμβάλει με τα μέσα που διαθέτει» στη συνολική προσπάθεια των Γάλλων.

Ο Ερίκ Βερτ, πρώην υπουργός επί προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί, υποστήριξε από την πλευρά του ότι πρόκειται για τιμωρητικό μέτρο, γιατί, όπως είπε, φορολογούνται υπερβολικά ελάχιστοι άνθρωποι, τα έσοδα που θα φέρει ο φόρος θα είναι πολύ μικρά και «ασφαλώς θα οδηγήσει στη φυγή» ορισμένους φορολογούμενους

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Σχόλιο Ένωσης: Στο Ελλαδιστάν βέβαια η τρόικα εσωτερικού αυξάνει την φορολογία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Βέβαια στην Γαλλία η λίστα με τους φοροφυγάδες δεν χάθηκε και απέδωσε 6,2 δις φόρο... Στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου