Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΘΡΟ ΠΡΩΤΟ, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΔ, ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΔ.2 του ν. 4093/2012

Γράφει για τα παράδοξα της Ελλάδος, ο Σωτήριος Καλαμίτσης

        «Με συνυποσχετικό μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας προσδιορίζεται ο τρόπος καταβολής και το ύψος της συνεισφοράς της τελευταίας για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, του σχετικού ποσού μη δυναμένου να είναι κατώτερο των εκατόν σαράντα εκατομμυρίων [140.000.000] ευρώ». Εκατό ολόκληρες σελίδες για το πετσόκομμα του ελληνικού λαού και μόλις 6 αράδες για τη συμμετοχή των...
εφοπλιστών στη στήριξη της οικονομίας. Και μάλιστα όχι δια νόμου αναγκαστικώς εφαρμοστέου, όπως συμβαίνει με όλους τους νόμους, αλλά με συνυποσχετικό που θα υπογραφεί, όποτε υπογραφεί, από μία απροσδιόριστη κοινότητα [περιλαμβάνει και τους ψαράδες και τους σφουγγαράδες;], η οποία θα συνεισφέρει χωρίς να επικρέμαται ο Οικονομικός Εισαγγελέας και οι κατασχέσεις  επί των κεφαλών των απροσδιόριστων μελών της και για ποσό που δεν μπορεί να υπολείπεται των € 140 εκ.  Δεν θέλω να σκέφτομαι το  κακό που θα βρει την ναυτιλιακή κοινότητα, αν τολμήσει να συνεισφέρει € 139 εκ. Αμέσως ο κ. Γυαλιστερός  θα στείλει τα ΜΑΤ να συλλάβουν τη ναυτιλιακή κοινότητα για να φέρει άλλο € 1 εκ.

Αυτό δείχνει πόσο καραγκιόζηδες είναι οι πολιτικοί προεξάρχοντος του κ. Μπουμπούκου, αυτόκλητου [;] θιασώτη της ναυτιλιακής κοινότητος. Φρονώ ότι αν απευθυνόταν οποιαδήποτε κυβέρνηση στους πατριώτες εφοπλιστές χωρίς κανένα νόμο, αυτοί δεν θα είχαν αντίρρηση να εισφέρουν τον οβολό τους, αρκεί να ήσαν βέβαιοι ότι η συνεισφορά τους δεν θα όδευε στα θυλάκια των λαμογίων. Κι’ ας ήταν € 10 εκ. ή € 1 εκ. Θα το έκαναν από φιλοπατρία, πολλοί δε εξ αυτών και για πολύ περισσότερα. Αλλά, βλέπεις, οι πολιτικοί δεν αντέχουν να μη γράφουν ηλιθιότητες στους νόμους και να ψηφίζουν αυτές τις ηλιθιότητες.

Σας παρακαλώ κ.κ. εφοπλιστές  να λάβετε σοβαρά υπόψη την εν λόγω διάταξη, διότι διαφορετικά ο Μπουμπούκος, ο κόκκινος Πάνος, ο Μάκης ο Τσεκουράτος, ο Μάκης ο σουγιάς και ο Φώτης ο  Κουρέλης θα σας βάλουν τιμωρία στη γωνία με το ένα πόδι σηκωμένο επί δύο χρόνια. Δεν πρόκειται να δείτε άσπρη μέρα, έτσι και δεν εφαρμόσετε αυτόν τον σκληρό για σας νόμο. Έχουμε δεξιοκεντροδεξιοκεντροαριστεροκεντροαριστερή κυβέρνηση ρε! Πάρτε το χαμπάρι! Τί νομίσατε, πώς θα τη βγάλετε καθαρή; Και μην ξαναστείλετε επιστολή στην κυβέρνηση επιτάσσοντάς την να εξαιρέσει τα μέλη της κοινότητας σας από την αναζήτηση τραπεζικών καταθέσεων στην Ελβετία, διότι ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα επιπέσει επί των κεφαλών σας.

Θυμήθηκα πάλι τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια. Τότε που μάθαινα ότι έγκυρη μεταβίβαση ακινήτου γίνεται μόνο με συμβολαιογραφική πράξη, αφού προηγουμένως πληρωθεί ένα ποσοστό 10% για φόρο μεταβίβασης, τόσα για συμβολαιογράφο, τόσα για δικηγόρο, τόσα για το Ταμείο Νομικών, τόσα για Ταμείο Προνοίας και τόσα για το λουρί της μάνας. Και γιατί κύριε καθηγητά πρέπει να γίνει όλη αυτή η φασαρία για τη μεταβίβαση ενός ακινήτου; ρωτούσαμε από περιέργεια. Διότι πρέπει ο πωλητής να έχει στη διάθεσή του μία εύλογη χρονική περίοδο περίσκεψης από τη στιγμή που θα αποφασίσει να πωλήσει μέχρι να θέσει την υπογραφή του ενώπιον ενός σκυθρωπού συμβολαιογράφου, ώστε να μη λειτουργήσει παρορμητικά ή σε στιγμή αδυναμίας και χάσει ένα ανεκτίμητο για τον Έλληνα πολίτη περιουσιακό στοιχείο από μία απερισκεψία της στιγμής, μας απαντούσε. Αυτόν τον σκοπό εξυπηρετεί ο συμβολαιογραφικός τύπος. Λογικό φαινόταν.

Τον επόμενο χρόνο μάθαμε και Ναυτικό Δίκαιο, βάσει του οποίου μπορεί ο πλοιοκτήτης να μεταβιβάσει ένα δεξαμενόπλοιο 500.000 κόρων με ένα απλό κωλόχαρτο μίας σελίδος, το οποίο καταχωρίζεται στο νηολόγιο ατελώς ή, αν δεν με απατά η μνήμη μου, με χαρτόσημο της μίας δραχμής. Γιατί αυτή η διαφοροποίηση με ένα πολύ μεγαλύτερης αξίας περιουσιακό αντικείμενο, ρωτήσαμε. Για την προσέλκυση κεφαλαίων, την απασχόληση ναυτικών, την απορρόφηση των αποφοίτων των Σχολών μηχανικών και εμποροπλοιάρχων, την εισροή συναλλάγματος που τόσο έχει ανάγκη η χώρα. Κι’ αυτό λογικό φαινόταν. Πλέει, λοιπόν,  το σκάφος μεσοπέλαγα και ανήκει σ’ εμένα [ουάου]. Υπογράφω ένα χαρτάκι με τον κ Χ., το καταχωρίζουμε στο νηολόγιο σε δύο ώρες και το σκάφος συνεχίζει τον πλου του υπό άλλη ιδιοκτησία. Ποιά Μνημόνια και παπάρια. Ποιοί φόροι και Ταμεία Νομικών. Memorandum of Agreement λέγεται το προσύμφωνο πώλησης σκάφους, Bill of Sale το συμφωνητικό μεταβίβασης. Memorandum of Understanding τα Μεσομακροπρόθεσμα, αλλά το Μνημόνιο ΙΙΙ, με το οποίο εξαθλιώνεται ο ελληνικός λαός και ξεπουλιέται η περιουσία του, δημόσια και ιδιωτική, μάλλον με Bill of Sale μοιάζει [bill είναι και το νομοσχέδιο, αλλά και το χαρτονόμισμα]. Ούτε Βουλή-συμβολαιογράφος ούτε παρόμοιες αηδίες. Ίδιο ένα πράγμα να δεις αδελφέ μου.  Κάτι συμπτώσεις!!

Σωτήριος Καλαμίτσης

ΠΗΓΗ: taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου