Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η αριθμητική του ψεύδους

Του Ηλία Καραβόλια,

Η εικόνα πραγματικά παραπέμπει σε χώρα με μέσο δείκτη νοημοσύνης κάτω του φυσιολογικού: οι άνθρωποι που επί 30 χρόνια έθρεψαν ελλείμματα και χρέος ,ανέλυαν από το βήμα της Βουλής το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και τον μονόδρομο της υιοθέτησης νέου μεσοπρόθεσμου προγράμματος σκληρών περικοπών, διαβεβαιώνοντας ότι είναι το τελευταίο πακέτο λιτότητας( ΣΗΜ:εδώ και τρία χρόνια, ακούμε το ίδιο βιολί : για την τελευταία θυσία που πρέπει να κάνει ο λαός).
Με ρωτάνε πολλοί φίλοι τι θα έπραττα αν ήμουν βουλευτής, δηλαδή αν λειτουργούσα δήθεν ‘υπεύθυνα’ και αν ψήφιζα το νομοσχέδιο(ΣΗΜ: αφού γινόμουν… Χρυσοχοίδης και θα δήλωνα αδυναμία χρόνου να διαβάσω σε μισή μέρα 1.500 σελίδες). Απαντώ : δεν θα ψήφιζα
τα μέτρα και ας ήταν η ψήφος μου αυτή που θα μας στερούσε την δόση που περιμένουμε! Γιατί θα το έκανα; Κατ αρχήν σεβόμενος τα χρόνια που έφαγα να σπουδάσω Οικονομικά( και τον κόπο των γονιών μου να με σπουδάσουν μέχρι να βγω στην αγορά…) Όποιοι αμφιβάλλουν για το αν θα μας οδηγήσουν τα μέτρα σε έξοδο από την ύφεση, απλά πρέπει να ξαναδιαβάσουν μαθήματα Εθνικών Λογαριασμών και φυσικά Θεωρία Δημοσιονομικής Πολιτικής και Μακροοικονομικής Λογιστικής.
Δεύετρον: Υποτίθεται ότι η χώρα έχει τρικομματική κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει μια κάποια κοινωνική συναίνεση, διότι αν δεν συνέβαινε αυτό ,μετά τις τελευταίες εκλογές, δεν θα παίρναμε την δόση, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καταγγείλει Μνημόνια, συμβάσεις ,τρόικα και λοιπά ξένα δεινά) οπότε και η χώρα θα κήρυττε στάση πληρωμών, δεν θα πληρώνονταν μισθοί συντάξεις, δεν θα είχαμε φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα και άλλα αναγκαία μέσα επιβίωσης .Έτσι, το ‘ευρωπαικό’ μπλοκ της χώρας, θα έβαζε κόκκινες γραμμές και θα έπειθε την Μέρκελ ώστε να συνεχίσει η στήριξη των εταίρων στην Ελλάδα. Συγνώμη, αλλά έχουμε …..Νοέμβριο, νομίζω(!) ,8 του μηνός ! Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από τα συμφωνηθέντα που έπρεπε να λάβουμε πριν 4 μήνες και ίσως δεν πάρουμε ούτε ένα ευρώ, μέχρι αρχές Δεκεμβρίου! Και όμως, δεν κηρύξαμε στάση πληρωμών και μάλιστα έχουμε …καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα( βέβαια αυτά υπάρχουν για όσους έχουν λεφτά να τα προμηθευτούν διότι όσοι δεν έχουν, με τα μέτρα των 3 τελευταίων ετών, δεν μπορούν να αγοράσουν πολλά πράγματα ! Και με τα χθεσινά μέτρα, δεν θα μπορούν να αγοράσουν και πολλά άλλα στο μέλλον !)
Χθες λοιπόν άκουσα πολλούς στην Βουλή να λένε, με ύφος που παραπέμπει σε Μεσσίες, ότι το πάρτι τελείωσε. Δηλαδή, δαπάνες και σπατάλες από το υπερτροφικό δημόσιο που έθρεψαν τα κόμματα τους επί 30 χρόνια , θα κοπούν άμεσα. Πόσο πειστικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι, αναρωτιέμαι; Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος κατανοεί πώς η ρητορεία τους για την σπατάλη και την ασυδοσία, που τα δικά τους μαγαζιά φρόντισαν να κάνουν, είναι η βιτρίνα που χρησιμοποιούν για να μην μαζεύουν φόρους, μίζες και κλοπιμαία από κολλητούς τους , από χορηγούς τους , από προστάτες της δημόσιας εικόνας τους;
Μιλάνε για τις στρεβλώσεις που διορθώνουν : βρήκαν τους τυφλούς που τελικά έβλεπαν αλλά για χρόνια λάμβαναν επιδόματα, βρήκαν τους περιττούς υπαλλήλους και ολόκληρους οργανισμούς(δηλαδή στρατιές διορισμένων από τα κόμματα τους), βρήκαν τις περιττές σπατάλες σε δαπάνες ΔΕΚΟ και Υπουργείων. Και ρωτώ : άραγε ποιοί τοποθετούσαν εκεί διοικήσεις και επιτροπές; Το ΚΚΕ; Ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Μήπως οι ξένοι ;
Αποφεύγουν συστηματικά να δώσουν νούμερα από αυτά που βρήκαν στο τέρας (Δημόσιο) που έθρεψαν. Πόσα είναι άραγε όλα αυτά που φόρτωναν το έλλειμμα και το χρέος; Είναι 5, 10 ή 15 δις ετησίως; Μα, αφού βρήκαν και λίστες με καταθέσεις φοροφυγάδων, αφού οργάνωσαν και το ΣΔΟΕ και συλλαμβάνουν κόσμο, γιατί δεν μας λένε και αυτά τα νούμερα που αντιπροσωπεύουν αυτές οι ‘ξαφνικές’ ανακαλύψεις; Γιατί δεν μας λένε ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων από τους ισχυρούς της βιομηχανίας διύλισης και διανομής ξεπερνάει ετησίως τα 20 δις ; Γιατί δεν μας λένε ότι η φοροδιαφυγή των υψηλών εισοδημάτων ,αυτών που υποτίθεται ότι έβγαλαν στο εξωτερικό κεφάλαια, είναι 40-45 δις; Γιατί δεν λένε ότι επί τρία χρόνια έδωσαν στις τράπεζες 28 δις και από την δόση που αναμένουμε θα δώσουν άλλα 25 δις, και αυτές τα έριξαν στις τρύπες τους επειδή αγόραζαν ελληνικά ομόλογα και έδιναν δάνεια σε ΔΕΚΟ και κόμματα; Γιατί τις φορολογούν εδώ και πολλά χρόνια τώρα με 20 %,ενώ τον μεροκαματιάρη που έχει μια μικρομεσαία επιχείρηση με 35 % , οπότε το κράτος αποδεδειγμένα δεν εισέπραττε ετησίως ,μέχρι το 2008, 3-4 δις φόρους από τα υπερκέρδη των τραπεζών; Χθες περάσανε μέτρα περικοπών κοντά στα 13 δις .Ως αντιστάθμισμα, συνολικά στα τρία χρόνια του ίδιου θεατρικού σκηνικού, έχουν κόψει από τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα, περίπου το 45% της αγοραστικής τους δύναμης. Έχουν φορολογήσει πάσης φύσεως περιουσία και ουσιαστικά έχουν αποτρέψει τον νέο άνθρωπο να αποκτήσει κάτι στον καταραμένο τόπο του.
Πολλοί, φίλοι και γνωστοί, έχουν χαθεί μέσα στο ιδεολογικό τους σύμπαν και προβάλλουν το επιχείρημα του κρατισμού που δήθεν είναι η μοναδική πηγή των δεινών μας . Και όμως, είναι άκρως επικίνδυνο να μας μπερδεύουν τα δόγματα στα οποία μυηθήκαμε , από το να μην βλέπουμε την πραγματικότητα και να μην βλέπουμε την αριθμητική του ψεύδους.
Και τι μου λένε οι πάντες; Μα καλά δεν φοβάσαι τον ΣΥΡΙΖΑ αν έλθει κυβέρνηση; Αυτοί θα μας πάρουν στην δραχμή, θα μας τα σπάσουν με τους Ευρωπαίους, θα μας κάνουν Σοβιετική Ένωση , θα μας μετατρέψουν σε χώρα απομονωμένη, με δραχμή ( υπάρχει και ‘λόμπι’ ,λένε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ). Ε, λοιπόν να πω τι φοβάμαι περισσότερο : ότι με μαθηματική βεβαιότητα η εικόνα που περιγράφουν είναι αυτή που θα βρούμε μπροστά μας ακριβώς επειδή μέτρα σαν τα χθεσινά μας οδηγούν εκ του ασφαλούς σε αχανές πεδίο μιζέριας και εξαθλίωσης. Ένας αργός θάνατος που είναι δήθεν ο λιγότερο επώδυνος . Και στην χώρα αυτή, αυτό που θέλουν οι ‘ευρωπαιστές’, οι ‘αστοί πατριώτες’ που μας έφεραν εδώ, είναι τελικά να κρατά ο καθένας το στόμα του κλειστό και να μην ασχολείται παρά μόνο με την καθημερινότητα και το μηνιαίο ισοζύγιο στο σπίτι και στις δουλειές του. Διότι είναι ‘εθνική’ η προσπάθεια, διότι όλοι ευθυνόμαστε και όλοι ‘χωθήκαμε’ στο πάρτι ! Και ότι η πραγματικότητα έχει από πίσω της τον γκρεμό, το χάος, την πλήρη κατάρρευση, τον θάνατο οικονομίας και κοινωνίας. Δηλαδή τώρα,που είμαστε ζωντανοί νεκροί, ας κάνουμε και τον σταυρό μας !
Πάρτε -κύριοι της ‘ευθύνης’ και της ‘σωτηρίας’ μας- τα κλεμμένα λεφτά απο μίζες και απλήρωτους φόρους απο τους ισχυρούς φίλους σας,κόψτε τις πληρωμές των ληστρικών τόκων από τον επαχθή δανεισμό τόσων ετών, ζητήστε από τους ξένους να τηρούν και αυτοί, όχι μόνο έμείς, αυτά που συμφωνήσαμε, ενωθείτε με Ιταλούς, Ισπανούς, Πορτογάλους που πλήττονται το ίδιο θανάσιμα ώστε να αλλάξει ρότα η Ευρωζώνη και μετά ελάτε να κόψετε το επίδομα γάμου, τα 30 ευρώ από την σύνταξη του ΟΓΑ, και τα 50 ευρώ από αστυνομικούς και πυροσβέστες που μας φυλάνε νυχθημερόν. Αλλιώς, στα σπίτια σας ! Και εσείς και οι επόμενοι που θα κάνουν τα ίδια ,είτε λέγονται ΣΥΡΙΖΑ είτε όπως αλλιώς θέλουν( διότι μαθαίνω ότι τούτες τις ημέρες ένα νέο σχήμα από τα δύο παλιά μαγαζιά, ‘υπεύθυνων’ πολιτικών που θα μας κρατήσουν στο ευρώ , παίρνει σάρκα και οστά, με την ευλογία πορτοφολιών που θα ξαναμοιραστούν την πίτα της χώρας…)

Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Read full article at http://olympia.gr/2012/11/09/%ce%b7-%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%b8%ce%bc%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%88%ce%b5%cf%8d%ce%b4%ce%bf%cf%85%cf%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου