Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΕΔΩ σας ΘΕΛΩ να ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ κύριε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

του Βλάση Γωγούση
Ακούστε με ή μάλλον διαβάστε με προσεκτικά συνέλληνες.:

Θα έχετε πληροφορηθεί , ίσως , ότι κάποιος πέθανε η έμεινε ανάπηρος λόγω «ρήξεως ανευρύσματος του εγκεφάλου»
 
Η ιδανική αντιμετώπιση της ρήξης των ανευρυσμάτων του εγκεφάλου απαιτεί συνεργασία νευροχειρουργού και επεμβατικού - ακτινολόγου ιατρού για την επιλογή της θεραπευτικής μεθόδου που πρέπει να προτιμηθεί :
ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ δηλαδή (ανοιχτή) επέμβαση στο κρανίο
ή ΕΜΒΟΛΙΣΜΟΣ = μια σύγχρονη μέθοδος που προσομοιάζει με την γνωστή στεφανιογραφία = εισαγωγή ενός καθετήρα από την μηριαία αρτηρία και προώθησή του προς τα πάνω με τελικό προορισμό το ανεύρυσμα του εγκεφάλου και τον εμβολισμό του ) .
Η μέθοδος του εμβολισμού δίνει σε πολλές περιπτώσεις θεραπευτική λύση, χωρίς πλέον την αναγκαιότητα ανοιχτής επέμβασης στο κρανίο.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι πάνω από 50% των περιστατικών καταλήγουν ( πεθαίνουν ) η δε παρέμβαση- είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο- είναι προτιμότερο να γίνεται στις τρεις πρώτες ημέρες.

Και τώρα στο "δια ταύτα":
 
Σε τέσσερα Νοσοκομεία των Αθηνών ( Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, Νοσοκομείο Ερυθρού Σταυρού και στον Ευαγγελισμό ( τώρα ξεκινάει ) , καθώς και στο κρατικό Νοσοκομείο Πατρών υπάρχουν ειδικά κέντρα εμβολισμoύ, ( αναγνωρισμένα από το ΚΕΣΥ) όπου η μέθοδος εφαρμόζεται άμεσα , με καταβολή της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ.
Στην Θεσσαλονίκη , όπου παρόμοιο ( πανεπιστημιακό ) κέντρο λειτουργεί ΜΟΝΟ στο ΑΧΕΠΑ , ΔΕΝ γίνονται εμβολισμοί λόγω ελλείψεως χρημάτων !

Και έτσι οι ασθενείς (όταν δεν μπορεί να εφαρμοσθεί ανοιχτή χειρουργική επέμβαση) παραπέμπονται σε ιδιωτικές κλινικές ( πληρώνοντας πανάκριβα ) η - ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ - ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ , καλά ακούσατε ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ !
ΕΛΕΟΣ, κύριε Πρωθυπουργέ, κατανοούμε την ασφυκτική οικονομική πολιτική σας , αποδεχόμαστε καρτερικά το εξοντωτικό κούρεμα μισθών και συντάξεων, αλλά είναι αδιανόητο να επιτρέψετε την αντιστάθμιση της ανθρώπινης ζωής με τέτοια απαράδεκτα ……ισοδύναμα οικονομικά μέτρα!
Σήμερα κι` όλας , δώστε εντολή στο αρμόδιο Υπουργείο να πιστώσει με το ανάλογο ποσόν , σε ειδικό κωδικό, το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ : Ξέρω ότι το άρθρο μου θα διαβαστεί από αρκετούς, αν κάποιος από σας μπορεί να το προωθήσει προς τον Πρωθυπουργό , ίσως συμβάλει στην σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.

 
Δρ Βλάσης Γωγούσης
ΠΗΓΗ:taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου