Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Δελτίο Τύπου της ΕΣΕΕ για τις απεργίες της ΔΕΗ

Ημ/νία Δημοσίευσης: 21/06/2011
 
ΕΣΕΕ προς ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ:
«Δεν αντέχει άλλα «μπλακ-άουτ» η αγορά»
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την ιδιαίτερη αναστάτωση που έχει προκαλέσει σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις η απόφαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να προχωρήσει σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, απέστειλε σχετική επιστολή προς τη Διοίκηση, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:
«....Κατανοούμε απόλυτα την αγωνία σας για το μέλλον της ΔΕΗ και τις τυχόν συνέπειες που μπορεί να επέλθουν στα εισοδήματά σας σε συνέχεια και των προηγούμενων μισθολογικών μειώσεων.
Ωστόσο, στο βαθμό που η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει τις κατάλληλες λύσεις, δεδομένου ότι η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ εντάσσεται στο πακέτο των 50 δις ευρώ του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος (επισυνάπτεται κείμενο θέσεων ΕΣΕΕ σχετικά με τα αμφίβολα οφέλη των αποκρατικοποιήσεων), μένει σε εμάς που αποτελούμε την κοινωνία των πολιτών να επιδείξουμε την απαραίτητη Κοινωνική Αλληλεγγύη.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφασή σας για κινητοποιήσεις είναι δεδομένη, ελπίζουμε, όμως, ότι οι μορφές κινητοποιήσεων που θα επιλέξετε δεν θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο μια αγορά που παραπαίει. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας, αναδύεται η ανάγκη να επικρατήσει ένα αίσθημα ευθύνης και ένα κλίμα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και αμοιβαίας συνεννόησης ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές και εργασιακές ομάδες.
Για αυτόν το λόγο απευθύνουμε παράκληση, το κόστος των κινητοποιήσεων να μην επιβληθεί σε εξίσου πληττόμενες εργασιακές κατηγορίες όπως οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται και να απεργούν, αλλά σε νευραλγικούς τομείς, όπως αυτός της ενέργειας, τυχόν υπερβολές εν μέσω της κρίσιμης τουριστικής περιόδου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Ως εκ τούτου, επιθυμούμε μία συνάντηση μαζί σας η οποία θα καθοριστεί από κοινού το συντομότερο δυνατόν...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου