Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Νέες φοροεκπλήξεις στην τροπολογία!

assets_LARGE_t_420_41755625
Μια ακόμα φορο- έκπληξη επιφύλασσε η τροπολογία για την μηνιαία παρακράτηση της έκτακτης εισφοράς που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. 
Ορίζει ότι καταργούνται οι διατάξεις με τις οποίες απαλλάσσονταν από το φόρο εισοδήματος τα κέρδη μέχρι 30.000 ευρώ των νέων επιτηδευματιών για τα τρία πρώτα χρόνια από την έναρξη της επιχείρησης, εφόσον αυτοί δεν είχαν συμπληρώσει κατά τον χρόνο έναρξης το 35ο έτος της ηλικίας τους. Η κατάργηση έχει εφαρμογή για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από την 1-1-2011 και μετά. 

Με άλλη διάταξη άλλωστε ορίζεται ότι για τη διοικητική επίλυση των φορολογικών διαφορών που υπερβαίνουν το ποσό των 300.000 ερυώ , αποκλειστικά αρμόδια είναι η πενταμελής Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών.

Τέλος θεσπίζεται συνοπτική διαδικασία μισθώσεων ακινήτων από το Δημόσιο, στις περιπτώσεις όπου κρίνεται δημοσιονομικά σκόπιμη η συγκέντρωση της στέγασης δημοσίων υπηρεσιών προς εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών και προς επίτευξη μισθώματος κατά τουλάχιστον 50% μικρότερου του συνόλου των ήδη επιμέρους καταβαλλομένων μισθωμάτων.

Τέλος με άλλη τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών ή το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε να μπορούν να αναθέτουν με σύμβαση παραχώρησης κατόπιν διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού σε εταιρεία ειδικού σκοπού, το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, διαχείρισης, λειτουργίας προβολής και εν γένει εκμετάλλευσης των κρατικών λαχείων.


ΠΗΓΗ marketbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου