Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Newsletter Επιμελητήριου Χαλκιδικής


Newsletter
Πέμπτη,  27 Οκτωβρίου 2011

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής ενημερώνει τα μέλη του
·         Τουρισμός :  Αύξηση εσόδων 10% το οκτάμηνο του 2011

Βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία έδωσε το οκτάμηνο ο κλάδος του τουρισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία για τα τουριστικά έσοδα που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Συγκεκριμένα, οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα ανήλθαν στα 7,718 δισ. ευρώ έναντι 7,014 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα καταγράφοντας άνοδο 10%. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι αφίξεις τουριστών το οκτάμηνο κινήθηκαν με άνοδο 9,9%.
Την  «απογείωση» του ελληνικού τουρισμού καταδεικνύουν εξάλλου και τα πρόσφατα στοιχεία από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας. Ειδικότερα στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 10,33 εκατομμύρια αλλοδαποί επισκέπτες επέλεξαν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, 911.536 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι (αύξηση 9,67%).Τουριστικοί φορείς εκτιμούν ότι οι αφίξεις τουριστών αναμένεται να φτάσουν φέτος τα 16,5 εκατομμύρια και τα τουριστικά έσοδα να σημειώσουν άνοδο πάνω από 12% σε σχέση με πέρυσι. Αύξηση 10% στα έσοδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ισοδυναμούν με μια αύξηση 1% στο ΑΕΠ της χώρας.

·          Ημερίδα για το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός»

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 17:30 διοργανώνεται από το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής στο Συνεδριακό του Κέντρο στον Πολύγυρο, ημερίδα με θέματα (α) την παρουσίαση του Προγράμματος «Εναλλακτικός Τουρισμός» από στελέχη του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ και (β) Απολογισμός της φετινής τουριστικής περιόδου και προτάσεις προετοιμασίας για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

·         Καταθέσεις: Μειώθηκαν κατά 9,5 δισ. ευρώ σε 1,5 μήνα

Την περαιτέρω μείωση των καταθέσεων διαπιστώνει η Τρόικα. Στην έκθεσή της που δημοσιοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Ε.Ε. αναφέρει ότι η τάση εκροής των καταθέσεων συνεχίζεται. Συγκεκριμένα διαπιστώνει ότι από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και το τέλος που πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου, οι καταθέσεις λιανικής μειώθηκαν κατά 4,9%.Σε απόλυτα νούμερα η εκροή των καταθέσεων στο διάστημα αυτό του ενάμιση μήνα, αντιστοιχεί σε περίπου 9,5 δισ. Ευρώ. Η μείωση των καταθέσεων αποδίδεται τόσο στο κλίμα έντονης ανησυχίας που έχει επικρατήσει στο διάστημα αυτό, όσο και στις αυξημένες ανάγκες των νοικοκυριών, για την κάλυψη των φορολογικών τους και άλλων έκτακτων υποχρεώσεων.

·         Ανακοίνωση Εκλογικής Επιτροπής Επιμελητηρίου

Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής οι εκλογές του Επιμελητηρίου θα πραγματοποιηθούν στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά και στον Πολύγυρο αντίστοιχα, για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού.
Σύμφωνα με το Νόμο εκλογικό δικαίωμα μπορούν να ασκήσουν οι επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο μητρώο του Επιμελητηρίου τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών (01/12/2010) και έχουν εξοφλήσει τις οφειλόμενες μέχρι έτους 2010 συνδρομές τους.
Ειδικότερα η εκλογική επιτροπή επισημαίνει ότι:
Ø Οι προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε , Ε.Ε.) έχουν δικαίωμα μέχρι 2 ψήφων (των ομορρύθμων εταίρων της που υποδεικνύονται από τον νόμιμο εκπρόσωπο αυτών).
Ø Οι ΟΕ και ΕΕ που έχουν τρείς και άνω ομορρύθμους εταίρους, πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από τον νόμιμο εκπρόσωπο των εταιρειών μέχρι δύο ομόρρυθμοι εταίροι. (Προσοχή: δεν μπορούν να επιλεγούν Ετερόρρυθμοι εταίροι). 
Ø Οι Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (Ε,Π.Ε) έχουν δικαίωμα μέχρι 2 ψήφων (των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρία).
Ø ΟΙ ΕΠΕ που έχουν τρείς και άνω εταίρους και διαχειριστές, πρέπει να επιλεγούν και να υποδειχθούν από την εταιρία μέχρι δύο εξ αυτών. (Προσοχή: Δεν μπορούν να υποδειχθούν δύο απλοί εταίροι).
Ø Οι Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.) έχουν δικαίωμα 3 ψήφων (των μελών του Δ.Σ. ή ανωτάτων διευθυντικών στελεχών της εταιρίας, που ορίζονται με ειδική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
Ø Τα υποκαταστήματα εταιρειών έχουν δικαίωμα 1 ψήφου (ο διευθυντής ή ο αναπληρωτής αυτού).
Ø Οι συνεταιρισμοί έχουν δικαίωμα 2 ψήφων (ο πρόεδρος και ο γεν. Γραμματέας ή οι αναπληρωτές τους).
Δημοτικές επιχειρήσεις όπως οι ΑΕ
Κοινωνίες, Κοινοπραξίες, Κληρονομίες, Συνιδιοκτησίες, Συμπλοιοκτησίες, Αστικές κερδοσκοπικές εταιρίες όπως οι ΟΕ

Προκειμένου να διεξαχθεί η ψηφοφορία γρήγορα και χωρίς να ταλαιπωρηθείτε, σας παρακαλούμε να συμπληρώστε τα έντυπα που είναι αναρτημένα στο site του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής www.epichal.gr και να μας υποδείξετε τα ονοματεπώνυμα των εκπροσώπων σας που θα ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα της εταιρίας, αποστέλλοντας τα στο φαξ 23710-21355 ή στο e-mail info@epichal.gr, το αργότερο έως 24/11/2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου