Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Κ(υ)νοβούλιο και εκτροπή

Η σημερινή μας συνταγή αγαπητοί μου αναγνώστες είναι απλή. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Παίρνουμε έναν υπουργό Οικονομικών, γαρνίρουμε με χαμηλού επιπέδου φωνασκούντες βουλευτές που ούτε να μιλήσουν δημοσίως δεν ξέρουν, βάζουμε μια δόση ενστάσεων περί συνταγματικότητας, μερικές χιλιάδες διαδηλωτών, την συνήθη Ζωή Κωνσταντοπούλου να φωνάζει και τον Άδωνι Γεωργιάδη να ουρλιάζει. Απαραίτητο στη συνταγή μας είναι το εμπόριο τζάμπα ελπίδας, οι απειλές ειδικών δικαστηρίων, οι παραινέσεις για να δημοσιευτούν τα ονόματα των διορισμένων στη Βουλή συγγενικών προσώπων πολιτικών και η ατακαδόρικη διάθεση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πού ήταν ο πρώτος όταν μιλούσε ο δεύτερος.

Τέλος, για απαραίτητη γαρνιτούρα ο «μάγκας» πρόεδρος της Βουλής που ξέχασε προφανώς το ρόλο του και με αργόσυρτη αλά Τρούμπα ομιλία έχασε τον έλεγχο προφανώς γιατί το θέμα της τήρησης της κοινοβουλευτικής τάξης δεν είναι κομπολόι να το παίξει στα δάχτυλα.

Όλα αυτά τι μας κάνουνε; Μια πολύ ωραία και …γευστική εκτροπή που έρχεται. Γιατί όταν φθάνουμε στο σημείο η Δημοκρατία να υποχωρεί με τόσο κυνικό τρόπο σε μια καλοβολεμένη αλήτικη συντεχνία όπως είναι αυτή των εργαζόμενων στη Βουλή, όταν η κυβέρνηση φθάνει στο σημείο να αποδέχεται ξεκάθαρα να εκβιάζεται, όταν ο ναός της Δημοκρατίας μετατρέπεται σε καταγώγιο, τότε ξεκάθαρα τα χειρότερα έρχονται.

Τα όσα εχθές λοιπόν έγιναν στη Βουλή είναι η πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν. Και δυστυχώς η ευθύνη για αυτό το μπάχαλο είναι 100% κυβερνητική. Δεν είναι δυνατό μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται υπεύθυνη και να υποστηρίζεται από τις αστικές δυνάμεις του τόπου να παρέχει τέτοια μεγάλη ευκαιρία για κριτική προς τις δυνάμεις του λαϊκισμού, όπως ήταν η κατεπείγουσα συζήτηση ενός νόμου 800 σελίδων δίχως να έχει δοθεί για ανάγνωση παρά ελάχιστες ώρες πριν.

Δεν είναι δυνατό η υπεύθυνη κυβέρνηση να συζητά για το μέλλον όλων μας με τέτοιο κατεπείγοντα τρόπο, λες και νομοθετεί αναφορικά με τη χορήγηση άδειας σε ένα λατομείο. Δεν είναι δυνατό να δέχεται η νόμιμη κυβέρνηση του τόπου τον τσαμπουκά μιας καλοζωισμένης κάστας που στο κάτω - κάτω της γραφής η ίδια διόρισε. Δεν είναι εικόνα αυτή Κοινοβουλίου. Είναι εικόνα …Κυνοβουλίου, όπως πολύ έξυπνα γράφτηκε στο internet. Είναι η εικόνα μιας παρηκμασμένης δημοκρατίας που λίαν συντόμως θα παραδώσει τα κλειδιά σε ξένες δυνάμεις ή σε εγχώριες ακραίες πολιτικές παρατάξεις είτε από τα Αριστερά είτε από τα Δεξιά.

[Του Δημ. Μαρκόπουλου από protothema.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου