Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου για Ημερίδα "Επιχειρηματικότητα-Προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για την Ανάπτυξη της Χαλκιδικής"


Πολυτεχνείου 58, 63100 Πολύγυρος
τηλ. 23710.24200, fax: 23710.21355
web site: epichal.gr -  e-mail: info@epichal.gr
                                                                                           Πολύγυρος 8 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ημερίδα με θέμα “Επιχειρηματικότητα-Προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για την Ανάπτυξη της Χαλκιδικής”, που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο της Χαλκιδικής με την Αναπτυξιακή Εταιρία Χαλκιδικής (ΑΝΕΤΧΑ) και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 και ώρα 17:30, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Η επιτυχία της ημερίδας συνοψίζεται στο τρίπτυχο: πολύ καλή οργάνωση, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και μεγάλη προσέλευση κόσμου.
Η έναρξη των εργασιών έγινε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Κο Γκιλή Γιώργο, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της.
Τις εργασίες της ημερίδας χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιώργος Ιωάννης, ο Δήμαρχος Πολυγύρου Κος Αστέριος Ζωγράφος, ο Δήμαρχος Σιθωνίας Κος Τζίτζιος Ιωάννης ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), ο Πρόεδρος Του Επιμελητηρίου Κομοτηνής Κος Αγγελίδης Νικόλαος, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ Κος Μήτσιου Δημήτριος και η Κα Μπαλάση Στέλλα, Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΕΓΕ.
Η Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Κα Μπαλάση Στέλλα αναφέρθηκε στη βαθιά συνείδηση της πραγματικότητας που έχουν οι Επιχειρηματίες στη Χώρα μας και ότι θα σπεύσουν να εκμεταλλευτούν θετικά τα σημερινά δεδομένα, όταν το επιτρέψουν οι γενικότερες συνθήκες. Τόνισε ότι υπάρχουν προοπτικές για το Αύριο που είναι τα φωτεινά Νέα μυαλά.
Η Ευρωβουλευτής Κα Κράτσα Ρόδη περιέγραψε τη θέση της Ελλάδας στην Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Οικονομία.
Ο Κος Κορκίδης Βασίλειος, Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία Επιχείρηση.
Παρουσίαση της Επιχειρηματικότητας, προοπτικές του σήμερα και του αύριο για την ανάπτυξη της Χαλκιδικής έγιναν από τον Κο Συργιανίδη Θεόδωρο, διευθυντή της (ΑΝΕΤΧΑ) και τον Κο Λειβαδιώτη Αναστάσιο, υπεύθυνο έργων.
Ο Κος Πόρτολος Δημήτριος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας “ Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΕ” και ο Κος Τσάνταλης Γεώργιος, Αντιπρόεδρος της Εταιρίας “Τσάνταλης ΑΕ”  βραβευμένοι με το Ελληνικό βραβείο “Business for Peace” παρουσίασαν με τον δικό τους τρόπο τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα της Χαλκιδικής.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ύπαρξη ενός ισχυρού “Brand Name”, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, για τα Προϊόντα της Χαλκιδικής.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις διαρκείας, 2-8 Μαρτίου 2013 υπήρχε έκθεση εικαστικών τεχνών με θέμα: “Η Γυναίκα στην Κοινωνία και στην Εργασία”.
Την τόσο μεγάλη ανταπόκριση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου, βράβευσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, σε μία σεμνή εκδήλωση, 8 Μαρτίου. Βραβεύθηκαν επίσης και οι δύο υπέργηρες Κυρίες που δέχτηκαν να τις Ζωγραφίσουν. Κυρίες που πρόσφεραν πολλά στην Επιχειρηματικότητα, την Εργασία, στον Πολιτισμό, την Κοινωνία.
Η Κα Ρούτση Νίκη γράφει: “Τα 94 χρόνια της ζωής μου, τα αφιέρωσα στον Ιερό Αγώνα που μπορεί να δώσει μία Γυναίκα, όχι για την απελευθέρωση από τους Άνδρες, αλλά για να Απελευθερωθεί μαζί με τους Άνδρες εργαζόμενους, από την εκμετάλλευση. Για να Ζει μαζί με τον λαό και να μεγαλώνει τα παιδιά της σε μία Πατρίδα Ελεύθερη, με Ειρήνη και Αξιοπρέπεια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου