Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Βομβίδια Του Δημήτρη Μακρή

- Μπαμπά, τι είναι πολυνομοσχέδιο;
- Είναι κάτι σαν την πολυσκούπα που εισχωρεί και στα πιο δύσκολα σημεία και ρουφάει τα λεφτά μας.
Για ακόμη μία φορά οι αντιρρησίες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκαν "βρυχώμενα τρωκτικά". Ο Ρομπόπουλος παραιτήθηκε και οι άλλοι έγιναν... ρόμπες.

"Ψηφίζω αλλά έχω συνειδησιακό πρόβλημα" είπε η Βάσω. Κυρία Παπανδρέου, αφήστε... το πρώτο πράγμα που πτώχευσε σε αυτήν τη χώρα ήταν οι συνειδήσεις των πολιτικών.

Μετά τη σύγκρουση ΠΑΜΕ - κουκουλοφόρων, ξέρουμε ποιο υπουργείο θα πάρει το ΚΚΕ σε περίπτωση οικουμενικής κυβέρνησης. Το... Προστασίας του Πολίτη.


Για πρώτη φορά, πάντως, οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα δεν ήξεραν ποιος είναι ο "εχθρός". Οι "παλιοπολιτικοί" ή τα παλιόπαιδα;

Οι κουκουλοφόροι έδρασαν και απεργοσπαστικά προς τους διαδηλωτές των δήμων, γιατί έκαψαν αρκετούς τόνους σκουπιδιών.

Δηλαδή, Ευάγγελε, τι θα πάθαινε η τρόικα αν δεν ψηφιζόταν το άρθρο 37; Το πολύ πολύ να έφευγε κανένας πόντος από το καλσόν του Τόμσεν. Ε, και; Θα το μαντάραμε.

Κακώς χρησιμοποιούμε στις απεργίες την έκφραση "παρέλυσε η χώρα". Διότι δεν αποκλείεται να ζητήσει... αναπηρική σύνταξη.

Το "Άρμα Πολιτών" του Γιάννη Δημαρά έγραψε ιστορία. Είναι το πρώτο κόμμα - κίνηση που διασπάστηκε πριν να πάρει μέρος σε εκλογές.

Τα 250 πρώην "πράσινα" στελέχη που αποχώρησαν εντάχθηκαν σε νέο σχήμα ονόματι "Ελεύθεροι Πολίτες”. Και δεδομένου ότι προεκλογικά πολλά κόμματα θα τους πλευρίσουν, θα είναι... Ελεύθεροι Πολιορκημένοι.

Μπορεί κάποιος να μου πει πώς θα εξηγήσω στα παιδιά μου γιατί ο θάνατος του Καντάφι δεν αποτελεί εγκληματική πράξη;

Να του πω ότι στον πολιτισμένο κόσμο η εκτέλεση του πολιτικού αντιπάλου, όταν αυτός δεν είναι "άρειος", φοβάμαι μήπως μπερδευτεί και νομίσει ότι βομβάρδισε τη Λιβύη η Λουτβάφε.

Να του πω ότι ο Καντάφι ήταν δικτάτορας, άρα κακός άνθρωπος, θα με αντικρούσει εύκολα, λέγοντας ότι τους δικτάτορες τους φύτευαν συνήθως σε όλο τον κόσμο οι πολιτισμένοι δυτικοί.

Οπότε, αν με ρωτήσει, πρέπει να του πω το αφοπλιστικό: "Σκάσε και τρώγε το φαΐ σου".

ΠΗΓΗ:: Εφ. Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου