Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ομιλία της Αντιπροσώπου της Ένωσης κ. Στέλλας Μπαλάση στην Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ



Στην Αθήνα το Σάββατο 20 Απριλίου και την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε  η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου  

             
 Ομιλία της Αντιπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου  κ. Στέλλας Μπαλάση

 Αγαπητοί Συνάδελφοι

   Την προσπάθεια των κυβερνητικών εταίρων σχολίασε με εγκωμιαστικά  σχόλια ο πρωθυπουργός στο συνέδριο (economist).
   Προς την Τρόικα που ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ακόμη να εφαρμόσει την πρακτική του ( ενιαίου φορολογικού συντελεστή) έστειλε επίσης μήνυμα για φορολογικές ελαφρύνσεις λέγοντας, ότι πρέπει να εξεταστεί μία γενική μείωση του Φ.Π.Α που δεν θα περιοριστεί στο χώρο της εστίασης, γιατί όλες οι ανταγωνιστικές χώρες έχουν το Φ.Π.Α στο 8%-10%.
    Καλό το αισιόδοξο μήνυμα αλλά το κλίμα της εσωτερικής αγοράς δεν πρόκειται να βελτιωθεί όταν τα λουκέτα συνεχίζουν, η φυγή στο εξωτερικό είναι καθημερινή, η ανεργία, η φτώχια, η πείνα πολλαπλασιάζονται.
Τα έσοδα του Φ.Π.Α εξακολουθούν να εμφανίζουν προβλήματα από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.
Ξένοι επενδυτές ανύπαρκτοι! Θα σπεύσουν, φυσικά, με τη μείωση του Φ.Π.Α.
     Η εικόνα της Ελλάδας βρίσκεται σε αποσύνθεση και δεν θα αλλάξει εάν δεν αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι πρέπει να αποδεχτούν τα αιτήματα, τις προτάσεις, τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις για ένα φορολογικό καθεστώς που δεν θα εξοντώνει.
Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα τον Ιούνιο. Γνωρίζουν ότι η λιτότητα δεν είναι μεταρρύθμιση! Γνωρίζουν ότι όταν επιβάλεις μέτρα λιτότητας εν μέσω κρίσης κινδυνεύεις να μη βγεις ποτέ από το τούνελ, γιατί η αύξηση των φόρων και η μείωση των δαπανών αποδυναμώνουν τις δυνατότητες της οικονομίας.
Αυτή είναι η αξιοσύνη της Κυβέρνησης προς την Επιχειρηματικότητα!

     Συνάδελφοι

    Έχουμε έπαινο από τον κ. Ράιχενμπαχ, ο οποίος είπε, ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασιστικότητα και ικανότητα να συνεχίσει το μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων αξιοποιώντας τα κοινοτικά κονδύλια και κάνοντας ανακεφαλοποίηση των τραπεζών θα καταστεί δυνατή η ενίσχυση της ρευστότητας.

     Η ΕΣΕΕ δηλώνει:  

    Αντέξαμε μέχρι το 2013 και κατορθώσαμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων και μπορούμε να σχεδιάσουμε για την περίοδο 2014-2020 γιατί στη χώρα μας θα διατεθούν  18,5 δις από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης.
Η εμπιστοσύνη όμως κλονίστηκε και ιδιαίτερα κλονίστηκε  από τους νέους ανθρώπους που έπαψαν να κάνουν όνειρα, ξέροντας τι τους επιφυλάσσει το αύριο με τις οριζόντιες πολιτικές και το κακό της υπερφορολόγησης. Ξέρουν ότι τα δανεικά με δανεικά δεν σβήνουν αλλά υπερχρεώνουν ακόμη περισσότερο την Πατρίδα. Ξέρουν ότι η Ανάπτυξη δεν προσδιορίζετε μόνο από τις κεντρικές φόρμουλες τύπου ΕΣΠΑ, αλλά με μέτρα ανάπτυξης στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.
     Εμείς οι μικρομεσαίοι, οι επιχειρηματικοί φορείς και η ιδιωτική πρωτοβουλία παλεύουμε για τη δουλειά μας και την οικογένειά μας. Προσπαθούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί αλλά οι πλάτες της μικρομεσαίας επιχείρησης δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη.

                                          Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
     Προκειμένου να απελευθερωθεί η δόση των 8,8 δις ( αυτό συμφωνήθηκε το Δεκέμβριο) η Τρόικα ζήτησε οι ρυθμίσεις να συμπεριληφθούν στο Νομοσχέδιο (σκούπα) μέχρι 13 Μαΐου. Αυτό το Νομοσχέδιο αφορά την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και η ΕΣΕΕ το γνωρίζει. Σήμερα χωρίς διλλήματα, με μία πρόταση συγκεκριμένη, προτείνω όχι στη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
                                                 Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο.
Ρευστότητα  μπορεί να προσφέρει το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο το οποίο προωθείται από την Κυβέρνηση και θα είναι έτοιμο τέλος του έτους με εγγύηση του Ελληνικού κράτους. Πηγές: από δημόσια χρηματοδότηση, κεφάλαια διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων και από ιδιώτες επενδυτές,
Προσπάθειες και μέτρα για τη βοήθεια των μικρομεσαίων τα στηρίζουμε, γιατί θέλουμε Ανάπτυξη, Ελληνική παραγωγή και ώθηση στο εμπόριο και τις εξαγωγές.
Θέλουμε ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης με ανθρώπινους μισθούς, ανθρώπινες συντάξεις για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια μας και την αξιοπιστία μας.
Έτσι θα ξανακερδίσουμε τη νεολαία μας και θα σταματήσει η φυγή από τη χώρα μας.
Η εποχή της μετανάστευσης των εργατών τελείωσε. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τους νέους επιστήμονες να μεταναστεύσουν.
Το πνεύμα το Ελληνικό το Αθάνατο πρέπει να μένει στη χώρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου